Back to Top

O Zlatiboru

Zlatibor je jedan od najvećih turističkih centara u našoj zemlji.

Zanimljivo je da turizam na Zlatiboru cveta kako leti, tako i zimi, za razliku od Kopaonika gde sezona traje samo u toku zimskog perioda godine dok na planini ima snega.

Zlatibor se kao turistički centar razvio najviše u poslednih dvadesetak godina, a u ovaj kraj je uloženo veoma mnogo sredstava.

Pozicija Zlatibora u Srbiji

Zlatibor, smešten u zapadnom delu Srbije, predstavlja izuzetnu planinsku destinaciju poznatu po svojoj netaknutoj prirodi i specifičnom planinskom šarmu.

Lociran je na samo 3 sata vožnje novim auto-putem od Beograda, pa je idealna vikend destinacija.

Zlatiborska regija privlači turiste svojim bogatim kulturnim nasleđem, tradicionalnim specijalitetima, prirodom, kao i mogućnostima za aktivan odmor.

Sa prelepim pejzažima, tradicionalnim selima i brojnim turističkim sadržajima, Zlatibor je omiljeni izbor kako domaćih tako i međunarodnih turista.

Klima na Zlatiboru

Zlatibor se odlikuje planinskom klimom, sa svežim letima i hladnim zimama, što ga čini atraktivnim tokom cele godine.

Sa nadmorskom visinom od oko 1.000 metara, posetioci mogu uživati u prijatnoj svežini i čistom planinskom vazduhu.

Ova visinska prednost često doprinosi blagotvornim efektima na zdravlje, čineći Zlatibor idealnim mestom za relaksaciju i rekreaciju.

Smeštaj na Zlatiboru

U poslednjih nekoliko godina, izgrađeno je više stotina hotela i objekata sa apartmanima koji se u najvećem broju slučajeva izdaju gostima na dan.

Na našoj stranici možete pogledati stotinak proverenih objekata ili apartmana na Zlatiboru koji se turistima izdaju na dan.